Pactor sync hub

Az iD-it termékekkel használt TIRIS technológia a half-duplex RFID kommunikációs folyamaton alapul, vagyis az egymástól elkülönített töltő és jelérzékelő periódusokból tevődik össze. Természetéből adódóan a Stentor töltőjelzése sokkal erősebb, mint a jeladó által közölt információ jelszintje, ezért az egyik Stentor komolyan zavarhatja egy másik Stentor működését abban az esetben, ha a kettejük töltő és érzékelő periódusai nincsenek összehangolva.

A Pactor hatékony megoldás arra, hogy 8 vagy több Stentor olvasót szinkronizáljon.

Az összetett Stentor hálózat - hasonlóan a számítógép hálózatokhoz - a Pactorhoz kapcsolható szabványos CAT5 ipari kábelezéssel. A szabványos CAT5 kábel csak 4 eret használ a kábelben található 8 érből az Ethernet adatkommunikáció biztosítására, a másik 4 eret a Pactor a szinkron jel közlésére használja. Ezzel a módszerrel sok plusz kábelezés takarítható meg.

A Pactor automatikusan kijelöli a Stentorok között az egyetlen Mastert, és az összes többi Slave üzemmódba kerül. Ha valami miatt a Master Stentor abbahagyja a működést, akkor a Pactor automatikusan kijelöl egy új Mastert, vagy időlegesen maga generálja a szinkronjelzést. A Stentorok hálózatának működése egy olvasási cikluson belül (60 ms) szinkronizálódik. A több csatlakozóval rendelkező Pactorok fa struktúrába összekapcsolhatók, így támogatva a nagyszámú szinkronüzemeltetést igénylő Stentorokat. A Pactor kapható DIN sínre szerelhető kivitelben - így elhelyezhető közvetlenül a Stentor mellett, továbbá 19” rack szekrénybe szerelhető változatban is.